Proč je Organic Matcha lepší než kafe

03.09.2019

Pro zaryté přívržence kávy máme jedno srovnání: rozdíl mezi Organic Matcha a kávou je v přirozeně obsažených látkách. V kávě je kofein, silný stimulant. Matcha zase obsahuje teofylin a teaniny, k tomu spoustu minerálů, vitaminů, aminokyselin a antioxidantů. Podstatný rozdíl je ale v uvolňování energie. U kávy k němu dochází okamžitě, u čaje Matcha je tento proces postupný.

Konzumace Organic Matcha je proto nesrovnatelně zdravější než pití kávy.


ZELENÝ ELIXÍR BUDDHISTICKÝCH MNICHŮ

» Matcha obsahuje jedny z nejsilnějších přírodních antioxidantů - katechinů. Téměř 60 % z nich tvoří EGCG (epigallocatechingallát) významně podporující metabolismus a spalování nežádoucích tuků. Díky antioxidačním účinkům (dokonce několikanásobně vyšším, než mají vitaminy C, E a beta-karoten) se uplatňuje v prevenci onemocnění srdce, cév a rakoviny tlustého střeva. Brání ukládání LDL-cholesterolu.

» Energizuje tělo, povzbuzuje náladu, zklidňuje mysl, zvyšuje odolnost proti stresu. Po vypití šálku zažijete energetickou vzpruhu trvající 3-6 hodin.

» Skvělý nápoj pro diabetiky: snižuje hladinu cukru v krvi.

» Obsažený L-theanin stimuluje produkci mozkových vln alfa, což vytváří stav hluboké relaxace a duševní bdělosti podobný stavu dosaženému při meditaci. Tento relaxační účinek se objevuje již po 30-40 minutách. L-theanin také ovlivňuje uvolňování a redukci neurotransmiterů, jako jsou dopamin a serotonin, což vede ke zlepšení paměti, koncentrace a schopnosti učit se.

» Díky chlorofylu, jehož zvýšená produkce je podpořena při pěstování čaje speciální zastiňovací technikou, podporuje krvetvorbu.

» Matcha je oproti klasickým zeleným čajům účinnější právě díky tomu, že konzumujeme celý rozemletý lístek v prášku, zato běžný čaj pouze louhujeme. Proto obsahuje Matcha až 10x více účinných látek.

KOKTEJL ZDRAVÍ PROSPĚŠNÝCH LÁTEK

Antioxidanty - EGCG katechin: 200x účinnější antioxidant než například vitaminy C, E a beta-karoten. Aminokyselina L-theanin: látka redukující úzkost, podporující dobrou náladu, soustředěnost a bdělost. Vitaminy A, E, C a minerály železo, vápník, draslík, zinek. Chlorofyl a vláknina.

KDO MATCHU NEJVÍCE OCENÍ?
  

Studenti, manažeři, diabetici, lidé pracující ve stresovém prostředí nebo s nadváhou.

JAK MATCHU UŽÍVAT? 

Jednu čajovou lžičku důkladně rozmíchejte nejdříve v malém množství vody a poté dolijte do 200 ml studenou nebo převařenou vodou odstátou na 75 °C. Pro krémovou konzistenci užijte při míchání šlehací metličku nebo nápoj protřepejte v šejkru. Citlivější osobám doporučujeme užívat pozvolna, maximálně jeden šálek denně vzhledem ke stimulujícím účinkům, a nekonzumovat po kávě nebo jiných stimulantech. Díky energizujícímu působení neužívejte v pozdních odpoledních hodinách a před spánkem.

text zdroj Vitae -magazín Energy