"Vegeteriánská alternativa" rybího tuku
Stále více lidí přestává jíst maso. Ať už z důvodů zdravotních či morálních. Tím, ale vyvstává otázka, jak a čím nahradit příjem těchto, pro tělo důležitých látek, které získáváme právě z ryb, případně z rybího tuku.?
Už jste slyšeli o oleji ze semen Sacha Inchi?
Sacha Inchi, jež je jednou z unikátních rostlin peruánské nižší a střední Amazonie. Říká se jí také arašídy Inků nebo horské arašídy. Plody jsou malé, hvězdicovitého tvaru se 4 až 7 lusky. V každém lusku je jeden ořech, který je velmi podobný mandlím, a to jak chutí, tak i v obalem.
Plody obsahují až 90 % nenasycených mastných kyselin, které jsou zastoupeny v ideálním poměru. Z řady nenasycených mastných kyselin, které si náš organismus nedokáže sám vyrobit, má 48 % omega-3, což je 13x více než v mase lososa, dále omega-6 a omega-9, které pomáhají zvyšovat vstřebatelnost produktu až na 96 %.
Olej je přirozeným zdrojem bílkovin, jodu
i vitaminů A a E. Má jemnou oříškovou chuť, takže žádná pachuť po rybách.
Pomocí praktického kapátka se olej jednoduše dávkuje. Dospělým stačí 1-2 čajové lžičky za den a dětem podle velikosti jen pár kapek. Může se přidávat i do salátů, pomazánek, kaší...fantazii se meze nekladou.
Díky úžasným výživovým vlastnostem, má samozřejmě dobrý vliv i na naše zdraví.
Sacha Inchi má protizánětlivé účinky, posiluje celkově imunitu,
podporuje léčbu autoimunitních onemocnění. Harmonizuje
všechny děje v organismu, a to jak po stránce fyzické, tak
psychické. Významně podporuje správnou funkci ledvin
a vodního hospodářství, srdečně-cévní oblast.
Díky tomu je mozek lépe vyživován. Pomáhá od únavy, vyčerpání, podrážděnosti, nespavosti i depresí.